Fördelen med att använda vattenfilter

by Mikaela Bjerring on 16 februari, 2013 · 0 comments

in Artiklar, Hälsa, Vatten, Vattenfilter, Vattenfilter kran, Vattenfilterkanna, Vattenrening

Vad vet du egentligen om det kranvatten du dricker varje dag? Vårt kommunala dricksvatten är tyvärr inte alltid så rent som vi tror, men genom att använda vattenfilter kan du själv se till att det vatten du dricker är rent och fritt från föroreningar.

fördelarna med vattenfilter - brita vattenrening kanna

De flesta känner till vikten med att dricka mycket vatten för att kroppen ska fungera optimalt. Så det är logiskt att kvaliteten på det vatten du dricker kan påverkan din hälsa. Ett vattenfilter ger inte bara en god smak som får dig att dricka mer, utan gör samtidigt att du undviker att få i dig de föroreningar som vårt kommunala kranvatten kan innehålla.

Vatten är den vanligaste ingrediensen i matlagning. Vi använder det till att skölja, sjuda, koka och tillsätter det i såser, soppor, bujonger m.m. Ändå är det få som tar hänsyn till hur vattenkvaliteten påverkar matens smak, kvalite och renhet. Även ditt te och kaffe blir klarare och godare.

Vattenfilter reducerar skadliga ämnen i vattnet och tillför rätt mängd mineraler. De skadliga ämnen som kan hittas i vårt kommunala kranvatten  är tex: klor, bly, kadmium, kvicksilver, rester av bekämpningsmedel som används i jordbruket och rester av läkemedel som kan komma i dricksvattnet via våra sjöar. Ett bra vattenfilter renar även från: Aluminium, DDT och trikloretylen. Kroppen består mest utav vatten, så se till att fylla på med rätt sort!

Här hittar du olika typer av vattenfilter

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Next post: