Nässköljare – Nässköljning

Här hittar du produkter för nässköljning. Nässköljning är effektiv och biverkningsfri egenvård. Läkare inom skolmedicin och terapeuter inom alternativmedicin rekommenderar idag nässköljning vid olika typer av besvär så som astma, dammallergi, pollenallergi, förkylning, kronisk nästäppa, spänningshuvudvärk, migrän, snarkning, torra slemhinnor i näsan m.m. Läs hur du gör längre ner på sida.

Fitne – Nässköljare


Nässköljare - nässköljningskanna
Fitne nässköljare är en liten och smidig nässköljningskanna. Sköljer rent snabbt och effektivt, rymmer 200 ml.

139 Kr

Gå till butik

Nosebuddy – Nässköljningskanna

Nosebuddy nässköljningskanna Nosebuddy är en populär nässköljningskanna. Effektivt vid förkylning, pollenallergi, dammallergi, nästäppa, spänningshuvudvärk, migrän och vid torra slemhinnor m.m.

192 Kr

Gå till butik

NasoKlar – Nässköljningskanna

Nässköljare Nasoklar Nasoklar är en nässköljningskanna som effektivt sköljer rent nässlemhinnorna. Finns i färgen blå.

149 Kr

Gå till butik

 

Så här gör du nässköljning

Näsan sköljs med hjälp av en nässköljningskanna och ljummet saltvatten. Vattnet bör ha samma saltkoncentration som blodet, d.v.s. 0,9%. Saltet gör att vattnet inte svider när det kommer i kontakt med nässlemhinnan.

  • Lägg en struken måttsked salt i kannan.
  • Fyll sedan nässköljaren med ljummet kranvatten till måttstrecket.
  • Rör om tills dess att allt salt har lösts upp. Vätskan är nu med em bra saltkoncentration som bidrar till en behaglig sköljning.
  • Nu är du redo att göra en nässköljning. Stå vid ett handfat eller i en dusch. Stick in nässköljningskannans pip i ena näsborren så att den sluter tätt. Böj huvud och överkropp en aning åt sidan och låt kannan följa med uppåt. Nu rinner vattnet av sig själv in genom ena näsborren och ut genom den andra. Smuts och slem sköljs ut. När hälften av vattnet runnit igenom, snyt dig lätt. Häll sedan resten av vattnet genom den andra näsborren.
  • Böj dig framåt med avslappnad överkropp  och huvudet nedåt för att låta allt vatten rinna ut ur näsan.

 

Mer om nässköljning

Nässköljning  avlägsnar lätt och skonsamt torrt sekret, bakterier och smuts i näsan. Sköljningen är enkel att göra och har ingen som helst skadlig biverkan. Nässköljning kan hjälpa vid förkylning och rensar från smuts, damm, pollen och andra oönskade partiklar. Dämpar även svullna slemhinnor i samband med graviditet.

Nässköljning har visat sig vara mycket effektiv i förebyggande syfte och vid behandling av olika former av bihåleinflammation. Pollen- och dammallergiker får lindring av sina besvär genom nässköljningen.

Nässköljning har länge varit en del av folkmedicinen på många platser på jorden och även en vedertagen behandlingsform inom dagens medicin. Nässköljning är en naturlig hälsosam behandlingsmetod som har levt kvar i yogatraditionen.

I vår kultur tar vi till oss alltfler ideer, tankar och erfarenheter från yogan. Tandborstning har varit i bruk i årtusenden i yoga, men blev vanlig hos oss först för ca. 100 år sedan. På senare åren har nu nässköljning också blivit alltmer uppmärksammad och uppskattad som ett välgörande hjälpmedel för friska nässlemhinnor.