NoseBuddy – nässköljningskannan

by Mikaela Bjerring on 31 oktober, 2014 · 0 comments

in Artiklar, Hälsa, Nässköljning - Nosebuddy, Vatten, Vattenrening

En nässköljningskanna används för effektiv nässköljning – att rensa och skölja näsan från snor, damm, pollen och andra främmande partiklar.

Nässköljningskanna - Nosebuddy

Inom yoga har man använts sig av nässköljare för att göra nässköljning i tusentals år. I dag är det en effektiv och populär metod inom friskvård alternativ medicin och även sjukvård. Nässköljning rekommenderas många gånger av läkare vid förkylning, pollenallergi, dammallergi, nästäppa, spänningshuvudvärk, migrän och vid torra slemhinnor m.m.

Hur gör jag en nässköljning med NoseBuddy nässköljningskanna?

Näsan sköljs med hjälp av en nässköljningskanna och ljummet saltvatten. Vattnet bör ha samma saltkoncentration som blodet, d.v.s. 0,9%. Salttillsatsen gör att vattnet inte svider när det kommer i kontakt med nässlemhinnan.

  • Lägg en struken måttsked salt i nässköljningskannan ( Måttskeden levereras tillsammans med din NoseBuddy nässköljningskanna.
  • Fyll din nässköljare med ljummet kranvatten till måttstrecket
  • Rör om noga tills dess att allt salt lösts upp.
  • Nu är allt klart för att göra en nässköljning. Stå vid ett handfat eller i en dusch. Stick in din  nässköljare i ena näsborren så att den sluter tätt. Böj huvud och överkropp en aning åt sidan och låt kannan följa med uppåt. Nu rinner vattnet av sig själv in genom ena näsborren och ut genom den andra. Smuts och slem sköljs ut. När hälften av vattnet runnit igenom, snyt dig lätt. Häll sedan resten av vattnet genom den andra näsborren.
  • Böj dig framåt med avslappnad överkropp och huvudet nedåt för att låta allt vatten rinna ut ur näsan.

NoseBuddy är CE-märkt nässköljare som är en medicinteknisk produkt och finns i färgerna grönt, blått och rosa. Nosebuddy kan du köpa på Din hälsokostbutik. Du hittar produkten under övrigt i sidomenyn. Fler alternativ av nässköljningskanna hittat du här

Gå till din hälsokostbutik

Här är en video som visar hur du gör:

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLAROm nässköljning på wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/N%C3%A4ssk%C3%B6ljning

Hälsa.se skriver om nässköljning: http://www.halsa.se/Kategori/Naturlig-halsa/Naturmedel-Alternativmedicin/Nasskoljning---sa-gor-man/

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: