Vattentorn i Etiopien samlar dricksvatten från tomma intet!

by Mikaela Bjerring on 30 maj, 2014 · 2 comments

in Artiklar, Hälsa, Vatten, Vattenrening

Att få tillgång till dricksvatten i Etiopien kan vara en betungande och krävande uppgift. Att resa till den närmaste vattenkällan tar oftast många timmar, om inte hela dagen. Denna uppgift är vanligen utförd av kvinnor i familjen, som inte bara tas ur skolan, men som även kan stöta på hot och sexuella trakasserier på resan. Vattnet som de hämtar är dessutom ofta starkt förorenat och skadligt att dricka vilket kan medföra många olika sjukdomar. Svaret på problemet kan vara Warka tornet som samlar vatten från tomma intet!

Vattentorn i Etiopien samlar dricksvatten från tomma intet!

Warka vattentorn

Warka vattentorn inspirerades av Warka trädet, som i Etiopien ofta används som ett ställe att samlas och umgås. Dessa vattentorn som utvecklats av arkitektur och vision är ett vertikalt system som ger rent vatten direkt från luften genom kondensation.

Varje torn kostar ca $ 550, och tar ett par dagar att bygga av byns invånare som använder lokalt tillgängliga material. Ett Warka vattentorn kan samla upp till 100 liter rent och säkert dricksvatten per dag vilket innebär en enorm förändring för dessa människor. Är detta kanske svaret och räddningen för många länder som lider brist på rent dricksvatten?

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARVittorilab och Warka vattentorn: http://www.vittori-lab.com/warka-01

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Hasse juni 11, 2014 kl. 09:50

Helt fantastiskt! Vilken lösning!

Svara

2 Pia Holmberg juni 11, 2014 kl. 09:57

Underbart 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: