Nässköljare – Nässköljning

Här hittar du produkter för nässköljning som ett effektivt egenvårdsmedel för att hålla nässlemhinnorna friska. Läkare inom skolmedicin och terapeuter inom alternativmedicin rekommenderar idag nässköljning vid olika typer av besvär så som astma, dammallergi, pollenallergi, förkylning, kronisk nästäppa, spänningshuvudvärk, migrän, snarkning, torra slemhinnor i näsan m.m. Läs hur du gör längre ner på sida.

Nosebuddy – Nässköljningskanna

Nosebuddy nässköljningskanna Nosebuddy nässköljningskanna är ett effektivt hjälpmedel för att rena bihålorna. Fantastisk att använda vid t.ex förkylning, pollenallergi, dammallergi, nästäppa, spänningshuvudvärk, migrän och torra slemhinnor etc.

192 Kr

NasoKlar – Nässköljningskanna

Nässköljare Nasoklar Nasoklar är en nässköljningskanna som effektivt sköljer rent bihålorna och nässlemhinnorna. Finns i färgerna blå och röd.

149 Kr

Så här gör du nässköljning

Näsan sköljs med hjälp av en nässköljningskanna och ljummet saltvatten. Vattnet bör ha samma saltkoncentration som blodet, d.v.s. 0,9%. Saltet gör att vattnet inte svider när det kommer i kontakt med nässlemhinnan.

  • Mät upp salt och häll i kannan (mängden salt som ska användas står angivet i produktbeskrivningen).
  • Fyll sedan nässköljaren med ljummet kranvatten till måttstrecket.
  • Rör om tills dess att allt salt har lösts upp. Vätskan är nu med en bra saltkoncentration som bidrar till en behaglig sköljning.
  • Nu är du redo att göra en nässköljning. Stå vid ett handfat eller i en dusch. Stick in nässköljningskannans pip i ena näsborren så att den sluter tätt. Böj huvud och överkropp en aning åt sidan och låt kannan följa med uppåt. Nu rinner vattnet av sig själv in genom ena näsborren och ut genom den andra. Smuts och slem sköljs ut. När hälften av vattnet runnit igenom, snyt dig lätt. Häll sedan resten av vattnet genom den andra näsborren.
  • Böj dig framåt med avslappnad överkropp  och huvudet nedåt för att låta allt vatten rinna ut ur näsan.

 

Mer om nässköljning

Nässköljning avlägsnar lätt och skonsamt torrt sekret, bakterier och smuts i näsan. Sköljningen är enkel att göra och har ingen som helst skadlig biverkan. Nässköljning kan hjälpa vid förkylning och rensar från smuts, damm, pollen och andra oönskade partiklar. Dämpar även svullna slemhinnor och inflammation.

En nässköljningskanna har visat sig vara en mycket effektiv egenvårdsprodukt att använda i förebyggande syfte och vid behandling av olika former av bihåleinflammation, pollen- och dammallergi, migrän, torra slemhinnor och andra problem relaterat till näsgångarna. På senare åren har nässköljning även blivit alltmer uppmärksammad och uppskattad som ett välgörande daglig rutin för friska nässlemhinnor.

Nässköljning har länge varit en del av folkmedicinen på många platser på jorden och även en vedertagen behandlingsform inom dagens medicin. Nässköljning är en naturlig hälsosam behandlingsmetod som har levt kvar i yogatraditionen.