NoseBuddy nässköljningskanna

by Admin on 31 oktober, 2014 · 0 comments - Sidan innehåller reklam genom annonslänkar till Din hälsokostbutik Vitamera -

in Artiklar, Hälsa, Nässköljning - Nosebuddy, Vatten, Vattenrening

En nässköljningskanna används för att göra nässköljning. Det innebär att man rensar näsgångarna och bihålorna från snor, damm, pollen och andra främmande partiklar. Det är en effektiv egenvårdsprodukt som kan hjälpa vid förkylning och torra slemhinnor. Det kan även lindra vid luftburna allergier som pollen- och dammallergi, samt vid spänningshuvudvärk och migrän.
Nässköljningskanna för nässköljning

Inom yogatraditionen har man använts sig av nässköljning för att främja hälsan i tusentals år. I dag är det en effektiv och populär metod inom friskvård, alternativ medicin och även många gånger rekommenderat inom sjukvården som en egenvårdsprodukt. Nässköljning kan vara ett sätt att lindra problem vid förkylning, bihåleinflammation, pollenallergi, dammallergi, nästäppa, spänningshuvudvärk, migrän och vid torra slemhinnor etc.

Så gör du nässköljning med NoseBuddy nässköljningskanna

Näsan sköljs med hjälp av en nässköljningskanna och ljummet saltvatten. Vattnet bör ha samma saltkoncentration som blodet, d.v.s. 0,9%,. Det gör att det inte svider när vattnet kommer i kontakt med nässlemhinnan.

  • Lägg en struken måttsked salt i nässköljningskannan (måttskeden levereras tillsammans med din NoseBuddy nässköljningskanna).
  • Fyll din nässköljare med ljummet kranvatten till måttstrecket.
  • Rör om noga tills dess att allt salt lösts upp.
  • Nu är allt klart för att göra en nässköljning. Stå vid handfatet eller i duschen. Stick in pipen till nässköljaren i ena näsborren så att den sluter tätt. Böj huvud och överkropp en aning åt sidan och låt kannan följa med uppåt. Nu rinner vattnet av sig själv in genom ena näsborren och ut genom den andra. Smuts och slem sköljs ut. När hälften av vattnet runnit igenom, snyt dig lätt. Häll sedan resten av vattnet genom den andra näsborren.
  • Böj dig framåt med avslappnad överkropp och huvudet nedåt för att låta allt vatten rinna ut ur näsan.

NoseBuddy är CE-märkt nässköljare som är en medicinteknisk produkt och finns i färgerna grönt, blått och rosa. Nosebuddy kan du köpa på Din hälsokostbutik.

Här är en video som visar hur du gör:

 

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Previous post:

Next post: