Vattentorn i Etiopien samlar dricksvatten från tomma intet!

by Admin on 30 maj, 2014 · 2 comments

in Artiklar, Hälsa, Vatten, Vattenrening

Att få tillgång till dricksvatten i Etiopien kan vara en betungande och krävande uppgift.  Svaret på problemet kan vara Warka torn som samlar in vatten från tomma intet!

Warka vattentorn

Kan Warka vattentorn vara svaret?

I Etiopien kan en resa till närmaste vattenkälla oftast ta många timmar, om inte hela dagen. Denna uppgift är vanligen utförd av kvinnorna i familjen, som ofta stöter på hot och sexuella trakasserier på resan. Vattnet som de hämtar är dessutom ofta starkt förorenat och skadligt att dricka, vilket kan bidra till många sjukdomar.

Warka vattentorn inspirerades av Warka trädet, som i Etiopien ofta används som ett ställe att samlas och umgås. Dessa vattentorn som utvecklats av arkitektur och vision är ett vertikalt system som ger rent vatten direkt från luften genom kondensation.

Varje torn kostar ca 550 US dollar, och tar ett par dagar att bygga av byns invånare som använder sig av lokalt tillgängliga material. Ett Warka vattentorn kan samla upp till 100 liter rent dricksvatten per dag som är säkert att dricka. Det innebär en enorm förändring för dessa människor. Är detta kanske svaret och räddningen för många länder som lider brist på rent dricksvatten?

 

 KÄLLOR, REFERENSER & ARTIKLARVittorilab och Warka vattentorn: http://www.vittori-lab.com/warka-01

 

{ 2 comments… read them below or add one }

1 Hasse juni 11, 2014 kl. 09:50

Helt fantastiskt! Vilken lösning!

Svara

2 Pia Holmberg juni 11, 2014 kl. 09:57

Underbart 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: