Vikten av att tillföra kroppen rent vatten

by Admin on 10 april, 2013 · 1 comment

in Artiklar, Hälsa, Vatten, Vattenfilter, Vattenrening

Kroppen består utav ca 75 procent vatten och varje funktion i kroppen regleras av en effektiv vattentransport. Det är genom vatten som hormoner, kemiska budbärare, enzymer, vitaminer, mineraler och andra viktiga näringsämnen transporteras till vitala organ där de behövs. Vatten hjälper även till att smörja lederna och minskar friktionen mellan ben och ligament. Tillräckligt med vatten är dessutom viktig för huden, vårt största organ.

Rena vattnet genom vattenfilter

Brist på vatten i kroppen påverkar kroppens cellfunktion och det är därför många sjukdomar och symtom egentligen är akuta signaler på uttorkning. Att dricka tillräckligt med vatten är oerhört viktigt för att vi ska kunna fungera optimalt.

Listan av vattnets viktiga funktioner i kroppen kan göras oändlig. Då borde det även vara en självklarhet att vi väljer att fylla på vår kropp med rätt sorts vatten – rent och friskt vatten fritt från föroreningar! Vårt kranvatten i Sverige är tyvärr inte alltid så rent som kanske många tror. Man kan hitta rester av t ex bly, koppar, kvicksilver, arsenik, mikroplaster, bekämpningsmedel och läkemedelsrester. Dessutom tillsätts klor i vårt kommunala vatten.

Genom att du själv renar ditt dricksvatten genom vattenfilter så kan du ta kontroll över kvalitén på det vatten du får i dig. Du kan enkelt installera ett vattenfilter på din kran eller använda en vattenfilterkanna. Lägg inte kontrollen över din hälsa i andras händer, utan se själv till att du har rent dricksvatten.

 

{ 1 comment… read it below or add one }

1 Mia mars 22, 2014 kl. 13:51

Jag har sedan flera år tillbaka använt vattenfilter både i duschen och för dricksvattnet! Känner så stor skillnad på smaken när jag dricker det och även på min hud och hår som känns mycket bättre 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: